Historian havinaa

Kalliopohjan rakennus on valmistunut 1920-luvun lopulla. Silloin siellä alettiin pitää eri yhdistyksen toimintoja sekä erilaisia juhlia. Sen suojiin sijoitettiin silloin myös kunnantoimisto, kirjasto ja Nousiaisten Säästöpankki. Vuosien saatossa edellä mainitut saivat myöhemmin omat kiinteistönsä.

Tunelmaa 1970-luvun alkupuolelta

Kalliopohjaa on remontoitu ja korjattu vuosien aikana.

1970-luvulla tehtiin iso remontti sisällä ja ulkokatto maalattiin.

1980- luvulla talo maalattiin sisältä sekä panelointi salin, buffetin ja eteisen seinät.

2000-luvun alussa on uusittu mm. ikkunat koko alakertaan, myös keittiö ja WC-tilat ovat uusittu sekä talon ulkoseinä on saanut tekstin Kalliopohja, joka toivottaa kaikki tervetulleeksi taloon.

2000-luvun alussa myös salin lattia uusittiin.

Uusi peltikatto saatiin vuonna 2011 Kotiseutuliiton avustuksella. Työ uudisti rakennusta ja paransi arvokkaan rakennuksen ilmettä vuosikymmeniksi eteenpäin.

Yläkerran vuokra-asunto peruskorjattiin osittain Kotiseutuliiton avustuksella. Asunnon wc-tilat tehtiin kokonaan uudelleen ja katon lämpöeristystä parannettiin ja kaikki seinät tapetoitiin ja lattiamatot uusittiin sekä katot maalattiin.

2012 Talon lämmitysjärjestelmä uusittiin bioenergia käyttöiseksi Varsinhyvä ry:n avustuksella.

2018 keittiöön hankittiin uusi uuni ja liesi sekä lisää kaappeja. Samalla keittiön järjestystä muutettiin hieman.

Suurin osa talon remonteista ja korjauksista on tehty talkooväen voimin. Talkootunteja on kertynyt vuosien aikana useampia tuhansia, joten kiitos kaikille tekijöille.

Näiden talkoolaisten ansiosta voimme nykyään vuokrata Kalliopohjaa erilaisiin käyttötarkoituksiin.

 

Seurantalo Kalliopohja Nousiainen